Често задавани въпроси от работодатели

Какво е logisticsjobs.bg ?

Logisticsjobs.bg е интернет платформа за търсене и предлагане на свободни работни и стажантски позиции в сектора на логистиката в България. Сайтът е разработен от Българска асоциация по логистика и е нейна собственост.

Участва ли logisticsjobs.bg в подбора на кадри?

Logisticsjobs.bg е единствено и само платформа за публикуване на свободни позиции. Jobs.balbg.com не е агенция за подбор на персонал, нито е представител на такива и не участва по никакъв начин в избора на кандидати или договарянето на условия за работа.

Проверяват ли се регистрациите на компаниите?

Logisticsjobs.bg проверява легитимността на всички компании, преди да имат възможност да публикуват обяви в сайта.

Проверяват ли се обявите?

Logisticsjobs.bg проверява всяка обява за съответствие със законовите норми и политиката на сайта, преди тя да бъде видима за всички регистрирани потребители.

Колко дълго стои една обява в сайта?

Обявите са с такава продължителност, каквато компаниите сами определят. Всяка компания може да удължи периода или да изтрие обявата преди той да изтече. По преценка на администратор една обява може да бъде изтрита преждевременно или в случай, че престои продължителен период.

Какви функционалности мога да използвам в сайта като работодател?

Logisticsjobs.bg предлага на потребителите работодатели в личния си профил да:

  • създават и публикуват обяви за свободни работни и стажантски позиции в техните компании;
  • получават кандидатури по тези обяви, съдържащи лично съобщение от кандидатите и прикачени файлове: автобиография, създадена в сайта; допълнителни файлове до два броя, изпратени по преценка на кандидатите и според изискванията за кандидатстване;
  • оценяват кандидатите и да им поставят различни статус, според това колко са подходящи за позицията, за която кандидатстват, с цел по-лесно осъществяване на подбора.

Колко обяви за свободни позиции мога да имам?

Всеки работодател може да публикува неограничен брой обяви за свободни работни и стажантски позиции. Преди те да бъдат достъпни за потребителите на сайта, администратор трябва да ги прегледа и да ги одобри.

Какво представлява процесът по публикуване на обява?

Публикуването на обяви се извършва чрез попълване на предварително създаден шаблон, който гарантира, че няма да пропуснете важна информация, изисквания и уточнения за позицията, които са необходими на кандидатите.

Какво се допуска и какво не в текста на обявите?

Обявата трябва да съдържа пълна информация, необходима за кандидатстване за позицията. До голяма степен това се гарантира от шаблона, по който се създават нови обяви.

В обявите не се допуска да бъде вписван видим електронен адрес, както и промотиране на продукти и услуги; изисквания за присъединяване към външни сайтове и социални мрежи и други.

Работодателите имат възможност да попълнят профил на своята компания, в който да посочат информация за връзка: телефон, електронен адрес, уеб сайт и др. Профилът на компанията е достъпен от всяка нейна обява от бутон "Повече за компанията".

Защо обявяването на електронен адрес в текста на обявата е проблем?

Обявяването на публичен електронен адрес го прави достъпен за автоматични системи, които събират адреси с цел СПАМ и непоискани търговски съобщения, което е извън контрола на нашите администратори.

С цел да предпазим нашите потребители, изписването на електронен адрес в текста на обявите не е разрешено.

Защо обявата ми не се вижда в сайта?

Logisticsjobs.bg проверява всички нови обяви преди те да бъдат видими за потребителите на сайта. Вашата обява може да не се вижда по няколко причини:

  • администратор все още не е одобрил нейното публикуване;
  • администратор не е одобрил нейното публикуване поради нарушение на законовите норми и политиката на сайта;
  • валидността на обявата е изтекла.

Защо обявата ми не е одобрена от администратор?

Всяка публикувана обява се преглежда от администратор. Ако не бъде одобрена, това може да се дължи на не съответствие на текста на обявата със законовите норми и политиката на сайта.

Ако желаете повторно да я публикувате, е необходимо да я редактирате и да я публикувате отново. След одобрение от администратор, тя ще бъде видима за потребителите на сайта.

Как мога да удължа периода на валидност на обявата си?

Във всяка обява има поле с дата на валидност. При необходимост датата може да бъде сменена с нова предстояща дата.

Къде мога да следя статусите на обявите си?

След публикуване на обява работодателите автоматично получават електронно съобщение на посочения електронен адрес с потвърждение за публикуването на обявата. За всяка следваща промяна в статус, свързана с решение на администратор, работодателите ще бъдат уведомявани чрез електронни съобщения.

Статусите на обявите могат да бъдат следени в потребителския профил в "Моите обяви".

Къде мога да преглеждам кандидатите по моите обяви?

Изпратените кандидатури по обяви могат да бъдат преглеждани в потребителския профил на работодателите в "Моите обяви" с избор на бутон "Прегледай" за съответната обява.

Какво да направя ако забравя паролата си?

Изберете "Вход" от лентата в горната част на страницата. Използвайте "Забравена парола" до бутона "Вход". Следвайте инструкциите за възстановяване на Вашата парола.

Имате въпрос?

Задайте го тук.